Een hondenuitlaatservice beginnen

Wil jij als echte hondenliefhebber al heel erg lang een onderneming beginnen in de hondenbranche? Dan is het starten van een hondenuitlaatservice misschien wel een goed idee. Natuurlijk kun je ook groter denken en een hondenpension, asiel of trimsalon starten, maar laten we eerst eens kijken naar een hondenuitlaatservice. Dat is namelijk een redelijk eenvoudig doel en goed haalbaar voor mensen met verschillende achtergronden. Onderschat het werk dat bij het starten van een uitlaatservice komt overigens niet, zeker niet wanneer je er echt je baan van wilt gaan maken.

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Wanneer je professioneel over wil komen op je toekomstige klanten is het verstandig om jezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, ook wel KvK genoemd. Heel ingewikkeld is dit niet. Maar je zal vooraf wel een aantal dingen moeten besluiten. Zo zal je een naam voor je onderneming moeten bedenken en je zult een bedrijfsvorm (bijvoorbeeld een eenmanszaak of BV) moeten kiezen.

Benodigdheden

In feite heb je niet zo heel veel zaken nodig om je uitlaatservice te starten. Een fatsoenlijke bestelbus is echter eigenlijk wel een vereiste. Je zult de honden namelijk bij de eigenaren op moeten halen, terug moeten brengen en ermee naar de plek rijden waar je met de honden gaat wandelen. Je zou in principe met een kleine bestelauto kunnen beginnen, maar je zult snel genoeg merken dat de ruimte niet voldoende is wanneer je meer dan twee honden tegelijk wilt kunnen vervoeren.

Een grotere bestelbus brengt uiteraard ook de nodige aanschaf- en onderhoudskosten met zich mee. Wanneer je niet beschikt over eigen vermogen om een degelijke bestelbus aan te schaffen, kan je een voordelige bedrijfslening afsluiten om dit te financieren. Denk ook goed na over het interieur van je bestelwagen. Een goede koeling en stevige benches zijn een vereiste, omdat je de honden niet los in de bestelauto kunt vervoeren.

Klanten werven

Wanneer je jouw bedrijf hebt ingeschreven en een degelijke bestelbus hebt aangeschaft kan je in principe beginnen met je uitlaatservice. Je hebt nu alleen nog betalende klanten nodig om daadwerkelijk een winstgevend bedrijf van je uitlaatservice te maken. Maar hoe kom je aan deze klanten? In dit digitale tijdperk is het hebben van een bedrijfswebsite echt een vereiste, al is het maar een eenvoudige pagina waarop jouw contactgegevens, prijslijsten en andere informatie te vinden zijn. Bovendien raden we je aan je bedrijf op verschillende advertentiewebsites aan te melden. Daar kun je jouw diensten onder de aandacht brengen en potentiële klanten doorverwijzen naar je bedrijfswebsite of telefoonnummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *