Een blije en gelukkige hond

Wanneer je om je hond geeft vraag je jezelf misschien weleens af of hij gelukkig is en goed in zijn vel zit. Je wilt immers het allerbeste voor je trouwe viervoeter. Er zijn een aantal gedragingen waaraan je kunt merken dat je hond blij en gelukkig is, en in dit artikel lees je daar alles over.

Glanzende en gezonde vacht

Een gezonde en stralende vacht is een overduidelijk teken dat een hond in goede gezondheid verkeerd. Een uitgebalanceerd dieet gaat doorgaans gepaard met een gezonde vacht, een gezond gebit en een een gezond lichaam, wat op zijn beurt weer direct in verband staat met een gelukkige hond.

Stabiel gedrag

Als een hond gelukkig is, is hij in balans. En wanneer hij in balans is, is hij stabiel. Stabiel gedrag bij je hond is dus een erg goede indicator om te merken dat je hond gelukkig is.

Kwispelen

Hoewel kwispelen niet per definitie betekend dat je hond blij is, zetten we dit gedrag toch in het lijstje. Een hond kan namelijk kwispelen wanneer hij blij is, maar net zo goed wanneer hij iets erg spannend vindt, wanneer hij opgewonden is en zelfs bij agressie. Leer daarom je hond echt goed kennen om te kunnen onderscheiden wanneer hij zich in welke gemoedstoestand bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *