Help, mijn hond heeft op mijn Perzisch tapijt geplast!

Hoe goed je ook je best hebt gedaan om je hond zindelijk te maken, kan een ongelukje natuurlijk altijd een keer gebeuren. Wanneer je hond op het laminaat of op de tegels plast is er niet zoveel aan de hand, maar heeft je hond echter op het prachtige Perzisch tapijt geplast dan kan je weleens in de stress schieten.

Handel snel

Hoe sneller de urinevlek uit het Perzisch tapijt wordt verwijdert, des te beter. Wanneer de vlek nog vochtig is volstaan eenvoudige huismiddeltjes om de geur en de zichtbare vlek te verwijderen. Wanneer de urinevlek eenmaal is opgedroogd zal deze een stuk lastiger te verwijderen zijn. De urine trekt dan volledig in de vezels, waardoor je lelijke randen rondom de vlek gaat zien. Ook krijgen de zure en bijtende stofjes die in de urine van je hond zitten vrij spel om het kleed verder aan te tasten. Bacteriën zorgen vervolgens voor nare geurtjes en met een beetje pech is je kleed afgeschreven.

Droogdeppen

We gaan even uit van een verse, vochtige urinevlek. Begin met het bedekken van de vlek met voldoende goed absorberend keukenpapier. Druk dit stevig aan zodat het vocht goed in het papier kan trekken, want je wilt immers zoveel mogelijk vocht uit het vloerkleed krijgen nu het nog nat is. Ga ook vooral niet wrijven! Je zult de hondenurine dan namelijk juist ín de vezels wrijven en de vlek zal onbedoeld nog groter worden. Wanneer de urinevlek geen vocht meer afgeeft kan je beginnen met reinigen.

Reinigen

Doe een druppeltje afwasmiddel in warm water, neem een goed absorberende doek en bevochtig hiermee de urinevlek. Wrijf het sopje goed in de vezels en dep de vlek tussendoor droog met keukenpapier of kranten. Dit proces herhaal je een aantal keer, net zolang totdat je er nagenoeg zeker van bent dat het grootste gedeelte van de urine uit het vloerkleed is gewassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *