Digitale hondentraining

Als je wil dat je hond naar je luistert, dan zal je hem moeten trainen. Hiervoor zijn verschillende cursussen beschikbaar, die veel geld kosten en erg tijdrovend zijn. Tegenwoordig zijn er echter ook verschillende digitale programma’s en apps beschikbaar, die je eenvoudig op je smartphone of macbook pro 13 inch refurbished kunt gebruiken. Daarin leer je hoe je je hond commando’s aan kunt leren.

Het programma biedt je veel trainingen voor jou en je hond, die jullie dagelijks samen uit kunnen voeren. Vaak wordt bij zo’n training gebruik gemaakt van methodes met een positieve clicker. Dit is een uitstekende manier om je hond op een positieve manier te bekrachtigen. En veel van dit soort apps en digitale programma’s bieden zowel een gratis als premium abonnement aan.

Versterkt de band

Het is niet alleen belangrijk om je hond te trainen zodat hij beter naar je luistert, maar het versterkt ook de vriendschap tussen jou en je hond. Toegegeven, hondentraining is niet altijd even eenvoudig, maar het resultaat is zeer belonend. De tijd die je er in steekt, win je er later ruimschoots mee terug, doordat je hond goed is afgericht en met zijn aandacht bij jou is.

Voordeel van een hondentraining app

Met behulp van een hondentraining app kun je je hond commando’s en kunstjes leren, wat je hond gelukkig en ontspannen houdt. Het voordeel is dat je je eigen momenten kunt kiezen, wanneer het jou uitkomt, en dat je zelf het tempo kunt bepalen.

Ook kun je zelf besluiten welke commando’s in welke volgorde je gaat oefenen. Zo’n digitaal trainingsprogramma staat vol met verschillende commando’s, allemaal met een duidelijke stap-voor-stap instructie. Je hebt dus geen real life instructeur nodig, want alles wat je nodig hebt, wordt in zo’n app verschaft. Vaak zit er in een app ook een ingebouwde clicker, die je als hulpmiddel bij de training kunt gebruiken.

Als je iemand bent die af en toe een herinnering nodig heeft, dan kun je de notificaties aan zetten in de app, waarbij je er dagelijks aan herinnerd wordt om even een trainingsmomentje in te lassen.

spelletjes

Vaak biedt zo’n digitaal programma meer dan alleen commando-oefeningen, en is er geruime aandacht voor spelletjes. Dat brengt extra plezier voor jou en je hond. Zorg wel dat je zelf snacks in huis haalt, want die wordt uiteraard niet door de app voorzien. Snacks en de clicker houden je hond gemotiveerd voor de oefeningen.

In de app kun je meteen de vooruitgang van je trainingen volgen. Je kunt er zelfs foto’s in uploaden en online kleine uitdaginkjes aangaan met andere hondentrainers. Nadat je denkt dat je een oefening onder de knie hebt, dan kun je er voor kiezen om samen een examen af te leggen. Sommige programma’s bieden de mogelijkheid om het examen te filmen zodat het door een echte professional beoordeeld kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *