Vachtverzorging

Er bestaat een enorm aantal verschillende hondenrassen, en daarbij horen verschillende soorten vacht. Per ras en type hond kent de vacht namelijk enorme verschillen. Iedere vacht heeft natuurlijk bepaalde kenmerken met de daarbij horende verzorgingsrichtlijnen. Ook zijn er bepaalde soorten vacht welke in meer of mindere mate risico’s met zich meebrengen. Het is daarom erg verstandig om je voorafgaande aan de aanschaf van een hond goed in te lezen over het soort vacht dat het ras heeft.

Hond laten trimmen

Met bepaalde soorten hondenvacht dien je nu eenmaal regelmatig naar de hondentrimsalon te gaan. Want wanneer je hond goed in zijn vacht zit, zit hij al snel een stuk lekkerder in zijn vel. Wanneer te lang gewacht wordt met de verzorging van de vacht van een hond kunnen er nare situaties ontstaan. Zo kan de vacht gaan klitten, en in het ergste geval zelfs vervilten, en dat wil je natuurlijk te allen tijde vermijden. Een professionele en gediplomeerde hondentrimsalon weet met elk soort vacht raad en is altijd bereid je te voorzien van de nodige verzorgingstips.

Hond laten plukken

Vergeleken met het trimmen van een hond is het plukken een bijzondere handeling en vergt kennis en ervaring van de hondentrimmer. Zo mag het plukken nimmer pijn doen bij de hond! Bij het plukken van een hond worden namelijk enkel de reeds loszittende haren verwijderd. Ook mag een hond pas geplukt worden wanneer hij ‘plukrijp’ is. Dit klinkt een beetje vreemd, maar houdt echter niets meer in dan het volgen van de natuurlijke haargroei van een hond. Enkel de haren welke zijn uitgegroeid dienen te worden verwijderd. Het plukken van een hondenvacht is overigens een echte noodzaak, gezien ze de loszittende haren niet op een natuurlijke manier verdwijnen uit de vacht. Pluk je de vacht van je hond niet wanneer dit nodig is, dan zal je hond enorme jeuk krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *