Waarom wil je een hond?

Alvorens je overgaat tot de aanschaf van een hond moet je jezelf een aantal dingen afvragen. De belangrijkste vraag is misschien wel; waarom wil je eigenlijk een hond? Honden vragen immers heel wat van hun baasje, en je zult echt rekening moeten houden met een aantal belangrijke aspecten.

Zo vergt een hond allereerst tijd. Gemiddeld genomen kun je stellen dat een hond dagelijks minstens twee uur van je tijd in beslag neemt. Je moet immers niet alleen met de hond wandelen, maar er ook mee spelen, de vacht verzorgen, hem opvoeden, etc. Weet je bij voorbaat al dat je hier niet genoeg tijd voor vrij kunt maken, dan is het verstandig om te overwegen niet te kiezen voor een hond als huisdier.

Aan de verzorging van een hond hangt uiteraard ook een prijskaartje. Zo heb je de standaard kosten voor het voer en de verzorging van de hond, maar vergeet ook zeker de medische kosten niet. Afhankelijk van de hond moet je hem wellicht ook regelmatig naar de hondentrimsalon brengen, en wanneer je op vakantie gaat breng je hem wellicht naar een pension. Zoek van tevoren daarom goed uit of je dergelijke kosten kunt dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *